Het was de eerste competitiewedstrijd van de Buddies en we begonnen met de volgende opstelling:

Lassie

11

Kenno

1e helft:
Om precies 14.30 floot Henk B. voor de aftrap van het seizoen 2004-2005, de buddies begonnen furieus aan de wedstrijd en kwamen ook snel op 1-0 door een kopbal van Wurm. Daarna werden we ver teruggedrongen door onze tegenstanders en hadden we het aan de opnieuw uitstekend keepende Vik te danken dat we geen goal tegenkregen. Na een aanval van misselijkheid van ondergetekende, in de 28e minuut, werd 11 in het spel gebracht, hierdoor kwamen er een aantal wijzigingen in de opstelling. Om de één of andere reden kwamen de buddies in de 1e helft niet echt aan het voetballen toe, en mochten we van geluk spreken dat we gingen rusten met een 1-0 stand op het scorebord.

2e Helft:
Door liesklachten van Da Leenie kwam Lassie begin 2e helft in de ploeg op de linksbackpositie. We begonnen niet echt sterk aan de 2e helft, dit resulteerde dan ook in een vroege gelijkmaker van E.S.A. In de 54e minuut kwamen we op achterstand door een inschattingsfoutje van onze eigen Capt’n Maarten, foutje moet kunnen toch(!). We kwamen al snel terug in de wedstrijd door een goed geplaatste vrije trap van een erg stek spelende Vis! Inmiddels was ook Kenno de gelederen komen versterken, hij nam de plaats in van Erwin(die niet blij was met deze wissel en zijn woede dan ook uitte op een bal in de dug-out). Toen het in de 66e minuut 2-3 werd voor E.S.A leek het verzet van de buddies gebroken. De laatste strohalm van het trainerstrio was het inbrengen van Pim(die inmiddels weer redelijk herstelt was)voor Bjorn, maar het mocht niet baten. In de laatste 10 minuten konden de bezoekers nog uitlopen tot 2-5(mede door enkele arbitrale dwalingen).Om 16.24 zochten de buddies hun welverdiende(ondanks het verlies)douche op.

3e Helft:
In de 3e helft kwamen de kannetjes weer tevoorschijn…..de eerste die een poging waagde was Erwin. Hij kreeg met horten en stoten een halve kan leeg. Toen besloot Vik het goede voorbeeld maar te geven en in een recordtijd van 3.58.24 haalde hij het onderste uit de kan! Toen deed Erwin nog een 2e poging, met een halve kan(1/2+1/2 is nog altijd 1!). Ditmaal sloeg hij er wel in om de buddies in een jubelstemming te brengen door met weinig moeite de kan te legen. Omstreeks 18.00 verliet deze jongeman de gezellige GSV’38 kantine, wat er daarna nog is gebeurd mag Joost weten……..