Post Info TOPIC: Zondag 16 september 2007 SDZZ 4-GSV'38 3 Uitslag 2-2

Posts: 226
Datum:
Zondag 16 september 2007 SDZZ 4-GSV'38 3 Uitslag 2-2

Goede 1e helft, matige 2e helft

Na een goede 1e wedstrijd reisden we vol vertrouwen af naar Zevenaar voor de wedstrijd tegen SDZZ 4. We moesten om half 10 al aantreden dus moesten om 8.30 uur al aanwezig zijn. Voor de spelers die de avond ervoor naar de kermis in Groessen waren geweest was dit wel erg vroeg.

SDZZ 4 had vorige week met 3-0 verloren van Westervoort 4, maar wij wisten mede doordat we 2 jaar geleden ook tegen SDZZ 4 gevoetbald hadden dat het een rare ploeg zou zijn met pieken en dalen.

Doordat de vakantiegangers (Danny, Paul & Andre) nog niet  terug zijn van hun hoogtestage en het feit dat Joffrey nog zeker enkele weken in de lappenmand zit, deden we weer een beroep op de selectie. De trainer van het 2e heeft besloten dat Wouter van der Veen en Jerome Berends de selectie van het 3e gaan versterken. Friedus Hupkes behoorde ook tot de afvallers bij het 2e alleen was bij deze wedstrijd (nog) niet aanwezig. Danny Heezen en Björn Aleven kwamen ons zondag ook versterken. Marius Huting en Wouter van der Veen meldden zich helaas met blessures af en door wat onduidelijkheden bij leider Bennie Keuben moesten we dus met 11 man vertrekken.

Aangezien we geen wissels hadden was het niet moeilijk de opstelling in elkaar te zetten en startten we als volgt:

Patrick  6,5

Melroy  6,5

Jerome 7                     Willem 6,5                   Rik 6,5

Danny  6                      Dennis © 6,5               Henny 6,5

Michel 6                      Gerjon 7                      Bjorn 6

Cijfers gegeven door Melroy

In een zeer goede 1e helft hadden wij het betere veldspel en dicteerde de wedstrijd via goed positiespel. De tegenstander kon maar sporadisch van eigen helft afkomen. Dit gebeurde vaak via de fysiek sterke linksbuiten die overigens vrijwel de hele wedstrijd onder controle gehouden kon worden door Jerome. We creëerden door goed veldspel enkele goede kansen en ook bij corners werden we geregeld gevaarlijk vooral via Danny en Willem. De 1-0 kon dan ook niet uitblijven. Na een afgeslagen bal bracht Björn de bal weer voor het doel, die Willem goed bij de tweede paal binnenwerkte. Daarna kreeg Danny een goede kopkans alleen werd de bal van de lijn gehaald.

Ruststand 1-0.

In de rust hebben we de 1e helft besproken en gezegd dat we de 2e helft hetzelfde dienden te blijven voetballen en dat we dan vanzelf wel kansen zouden krijgen op meer.

De 2e helft startte en SDZZ probeerde wat meer greep op de wedstrijd te krijgen (mede door enkele wissels aan hun kant). Desondanks konden wij het 1e kwartier na rust nog ons eigen spel blijven spelen wat vooral resulteerde in enkele afstandschoten van vooral Björn en Danny, maar die hadden het vizier niet op scherp staan, en waren gezien de afstand waarvan geschoten werd maar enkele losse flodders. In ongeveer de 60e minuut kregen we een corner die door Michel ver voor het doel werd gebracht en door Gerjon werd binnengeschoten 2-0.

Ondanks de 2-0 achterstand ging SDZZ steeds beter voetballen en dit resulteerde al snel in een groot overwicht qua veldspel. Wij beperkten ons eigenlijk alleen nog maar tot verdedigen en kwamen er moeilijk uit. Mede doordat wij geen wissels konden inbrengen terwijl Michel en Björn het voorin en in verdedigend opzicht bijna niet meer konden belopen. Via een klutsbal achterin kwam de bal voor de voeten van een SDZZ speler en die schoot de 2-1 binnen (na ongeveer 70 minuten). Daarna veranderde er weinig SDZZ was beter, maar dat tot de 16 meter en zonder kansen te creëren.

Op 5 minuten van het eindsignaal moesten we alsnog de 2-2 incasseren. Door slecht ingrijpen van onze verdedigers en wat geluk kon hun mid-mid door het midden opkomen en faalde 1 op1 met de keeper niet. Na de 2-2 probeerden we nog aan te zetten om alsnog de 3 punten mee te nemen, maar mede door de teleurstelling en de vermoeidheid lukte dit niet.

Op basis van het betere veldspel in de 2e helft was een punt verdiend voor SDZZ, maar gezien de kansenverhouding zeker. Komende week kans op revanche. Dan wacht ons DVC en kunnen we zien of de hoogtestage de vakantiegangers goed heeft gedaan.