Post Info TOPIC: VERSLAG : GSV'38 DA1 - NSVV FC KUNDE DA2

Posts: 148
Datum:
VERSLAG : GSV'38 DA1 - NSVV FC KUNDE DA2

Het was zondag 26 November.
Nadat er een aantal zondagen zonder wedstrijden waren geweest hoopte iedereen dat we vandaag wel weer lekker konden voetballen.
Gelukkig was het de afgelopen nacht droog geweest. Zondag ochtend scheen zelfs de zon; de wedstrijd ging dus door, om 13:00 uur!
We hebben ons eerst omgekleed en begonnen zelf aan de warming-up (Frank moest zelf eerst trainen en kwam om half 1) Daarna in de kleedkamer heeft Frank de opstelling en de manier waarop we zouden gaan spelen uitgelegd.

DE 1e HELFT:
De wedstrijd begon met de aftrap voor Fc Kunde, al snel zette wij druk en we speelde veelal op de helft van de tegenstander. Doordat hun 4-4-2 speelde en wij 4-3-3 moesten we onze opstelling aan passen, Mara (en de andere voorstoppers die op die plaats kwamen) schoof door naar voren waardoor Amy ook meer voorin kon gaan voetballen. Het overspelen met elkaar werd goed gedaan, hier en daar had er ook wat onderling gecoacht moeten worden maar dat komt helemaal goed in de toekomst. Er werden voorin een aantal kansjes gecreeerd met goed spel voor Niki en Amy. Allebei dribbelde ze een paar keer de tegenstander voorbij. Ook astrid speelde een goede eerste helft, ze kwam goed langs de verdedigers van fc kunde maar helaas konden deze acties nog afgerond worden. Vanuit het middenveld kreeg Niki een goede bal aangespeeld, ze dribbelde de tegenstanders voorbij en schoot een mooi schot richting de goal, helaas..de keeper lette goed op! Vlak daarna kwam er nog een aanval van Niki maar de bal kwam in het zijnet terecht. Het spel ging een beetje gelijk op, allebei de teams waren aanvallend aan het spelen, maar tot nu toe nog zonder doelpunten helaas. (voor ons!). In de laatste minuten van de eerste helft was het even spannend, de achterhoede had niet alles meer onder controle, het hele veld was een beetje een rommeltje. De 2 spitsen van fc kunde kwamen er een paar goed doorheen, maar gelukkig gingen de doelschoten in de verkeerde richting en Ine hield de ballen uit het goal! Zo gingen we de rust in met 0-0.

DE 2e HELFT:
In de rust waren we er allemaal van overtuigd dat we 3 punten konden halen en voor de tweede keer misschien gingen winnen. Fc Kunde zette echter veel druk en speelde veel op onze helft. Na een uittrap kwam de bal in de voeten van een aanvaller van fc kunde en deze schoot de bal goed in.... helaas 0-1 achter. Dat hadden we niet verwacht en we waren even niet meer zo alert. Dus kregen we al snel de tweede goal tegen. We hebben het niet opgegeven en gingen weer in de aanval. Een verdediger van Fc Kunde hield de bal tegen met de handen in het strafschopgebied.. PENALTY!! Er was even onrust over wie de bal moest nemen. Anne was in de penaltyseries op de training erg goed met inschieten, dus Anne moest het gaan doen. De trainer van Fc Kunde was erg slim en gooide er snel een wissel in. Hierdoor moest Anne erg lang wachten. Helaas knalde de bal net binnenkant paal er weer uit. BALEN!! Maar er moet wel bij gezegd worden dat Anne het lef had om de bal te nemen! We kregen er weer zin in en zagen onze kans weer. Door een goed samenspel links voorin kwam de bal voor. Volgens mij werd Amy toen onderuit gehaald en kregen we een vrije trap. Mandy nam de vrij trap. Ze krulde 'm over de muur heen in de vrije hoek. GOAL! 1-2!! Onderling werd er wat geduwt en getrokken, een aantal keer in het voordeel van Giesbeek. Door de vele opmerkingen die gemaakt werden door het publiek dat achter het net zat werden de dames van Fc Kunde een beetje geirriteerd. Het laatste kwartier kakte we weer een beetje in en werd het wat rommelig. De bal kwam nog wel een paar keer voorin terecht maar werd afgepakt waardoor de tegenstanders snel een counter konden maken omdat het hele middenveld mee naar voren was geschoven. Gelukkig stond onze verdediging en de keepster nog wel goed op de plaats en werden er niet meer doelpunten gemaakt. De scheids floot af. Helaas verloren, we zaten er dicht bij!

DE 3e HELFT:
Voor 8 speelsters en de trainer van ons team stond er een leuke 3e helft op het programma; Het Aktief Muziek Spektakel in de Panoven met Jan Smit, De Sjonnies en de band Commercial Break. (Het was erg gezellig, en dan mag ik namens iedereen spreken, denk ik?!)

Dan nog even onze complimenten voor Amy; ze was overal op het veld te vinden, onvermoeidbaar! Ze hielp mee waar het nodig was en maakte haar eigen acties.
Prima gespeeld meid!

Groetjes Mara en Maike P.

PS: laten jullie hieronder een reactie achter wat jullie van de wedstrijd vonden, wat er goed en wat er fout ging!

heej

heel leuk mara dat je z'n verslag hebt gemaakt! LEUK!

ik wil nog even zeggen dat soms de verdedeging niet lekker ging dat meisje bij michella kwam vaak er door.

maar ik merkte wel toen anne in de verdedeging kwam ,ik weer iets meer steun had.

maar als ik de bal moest uittrappen sommige een beetje moe waren en niet snel terug gingen.

wel jammer dat we verloren hebben.        maar wel goed gespeeld!!!!

groetjes ine

Sia

Posts: 128
Datum:

Hoooi

Complimentje voor Mara en Maike, heel leuk stukje! :D

Enige wat ik kan zeggen over de wedstrijd is dat ik het een kutwedstrijd vond, heb me aan de kant groen en geel staan ergeren. Mja in het veld bakte ik er niet veel van dusja na 5 min gespeeld te hebben kon k me maar beter gaan wisselen.

Ook ff een complimentje voor Anne: Supergoed dat je het lef hebt genomen om de penalty te nemen!!! En dan ook nog voor Amy, want ze moesten jou wel het meeste hebben, maar daar trok je niks van aan (dus bij deze: Je bent van harte welkom om in ons team! )

Ennn verder tja kvond het een kutwedstrijd haha..

xx

:)

Een Softy

Posts: 108
Datum:

hoooi

mooi verslag! moeten we vaker doen! hoop dat andere mensen 'm ook lezen.

Ik vind dat we op zich best een goede wedstrijd hebben gespeeld. wel balen. We zaten echt dichtbij een overwinning, alleen de goals kwamen maar niet. We hebben toch wat mooie kansen gehad. We hebben ons allemaal echt kapot gerend volgens mij, want het was steeds weer omschakelen. Jammer van de penalty maarja kan gebeuren. Ik denk dat we van elke wedstrijd weer meer leren en dat het alleen maar beter kan gaan.

En amy, je bent echt een kanjer. Je hebt geweldig  gevoetbald, je was overal in het veld. Ze hebben je een paar keer flink onderuit gehaald en dan gewoon doorgaan!  Echt top !

nou tot vanavond dames!

x

Zatte Buddy

Posts: 171
Datum:

Hai, ja erg leuk dit verslag. Ik vind dat we van elke wedstrijd weer wat leren. We weten waar onze zwakheden liggen. Ik denk als we daar goed op trainen het steeds beter zal gaan. Sowieso vind ik dat we het steeds beter doen, dus de moed er in houden en we pakken de puntjes nog wel.

Astrid

Wannabe Buddy

Posts: 11
Datum:

Dames,

Ik zag jullie voor het eerst voetballen bij dvv uit ( toevalig onze tegenstander aanstaande zondag, ik voetbal zelf bij dvv maarrre... die gaan we wel even inmaken hoor!!! ) en dacht bij mezelf, uhm ja goed

In de wedstrijden daarna zag ik stukje bij beetje dingen beter gaan, ik noem even een bal aanname, lange bal, duels aan gaan, inzicht, kortom mijn complimenten.

Als ik kijk naar afgelopen wedstrijd missen jullie gewoon het beetje geluk dat de meer ervaren tegenstander wel weer had. Geeft niet, dit is pas jullie EERSTE competitie!

Ik ga geen namen noemen (wie ik wel goed vind en wie ik zie groeien ) maar ik zie echt speelsters groeien, bij de 1 wat meer dan bij de ander, de een kon al wat meer bij de ander, dus daarom noem ik geen namen.

Even wat dingen over de afgelopen wedstrijd:

Anne, ik vind het erg dapper en goed dat jij naar voren stapte toen de penaltie genomen moest worden. verder voetbalde jij ook erg goed, mag wel gezegd worden vind ik!

Amy hoef ik niet erg veel meer over te zeggen, die heeft gewoon erg goed gespeeld en heeft zich niet laten kleineren door de grove overtredingen van de tegenstander.

Ook de keepster (ine ) heeft het goed gedaan, je voetbald net maar ook bij jou zie je een goede vooruitgang!

Verder vind ik jullie nu beter voetballen als team, niet als individu, je ziet dat als iemand anders zijn "mannetje" laat lopen een ander het opknapt... dat heb ik heel veel mensen deze wedstrijd zien doen!

Genoeg gepraat, een beetje oefenen op coaching en positie spel de rest komt vanzelf en dan doen we volgend jaar mee om bovenste plaatsen, dat weet ik zeker!